Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@14:25:50 GMT

فلسفه سیاهِ مطالب زرد

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۷۷۶۶

فلسفه سیاهِ مطالب زرد

نمی‌دانم چقدر دنبال کننده مطالب گروه‌ها و کانال‌ها و صفحه‌های زرد در شبکه‌های اجتماعی هستید. با اینکه این طور کانال‌ها مرا عصبی می‌کنند، ولی بخش ثابت مطالعات من هستند. مطالب زرد شادی بخش و مفرح هستند.

علی محمد مؤدب/

نمی‌دانم چقدر دنبال کننده مطالب گروه‌ها و کانال‌ها و صفحه‌های زرد در شبکه‌های اجتماعی هستید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه این طور کانال‌ها مرا عصبی می‌کنند، ولی بخش ثابت مطالعات من هستند. مطالب زرد شادی بخش و مفرح هستند. مخاطبانشان را سرگرم می‌کنند و غفلتی شیرین می‌آفرینند. همین غفلت شیرین موجب می‌شود که مخاطبان این نوع کانال‌ها و صفحه‌ها در شبکه‌های اجتماعی بسیار زیاد باشد. چرندترین و ضعیف‌ترین ‌کانال‌های جوک و سرگرمی چند 10 هزار مخاطب دارند. جدی‌ترهایشان هم عدد مخاطبانشان، دور و بر میلیون می‌چرخد. این همه آدم در کانال‌های زرد چه می‌خواهند؟ در این‌ کانال‌ها چه می‌خوانند؟ چه کسی متولی تحلیل گفتمان کانون‌های تولید محتوای زرد است؟ مطمئناً مراکز تحقیقاتی این محتواها را رصد و معنی می‌کنند، ولی این همه رصد و تحلیل چه اثری در واقعیت میدان فضای مجازی دارد؟ چرا نمی‌توانیم این بازی را به هم بزنیم؟ چون با مخاطبان این کانال‌ها و صفحه‌ها گفت‌وگوی مؤثری نداریم و نمی‌توانیم برای آن‌ها عملشان را معنی کنیم.

عنوان «زرد» برای انواع و اقسام محتوای زرد بسیار فریبنده است. حقیقت این است که اندیشه پشت مطالب زرد عمدتاً اندیشه سیاهی است. کمتر جوکی پیدا می‌شود که در همان فضای خودش مفهوم توانستن را القا کند. مخاطبان محتوای زرد نمی‌دانند که با لذت بردن از محتوای زرد عقل و قلبشان را سیاه می‌کنند.

نمی‌توانم در پانصد کلمه در یک ستون روزنامه مثال‌هایی از این قصه را ذکر کنم. اما مدام دیده‌ام که مطالب غفلت آفرین زیر ظاهر زردشان معناهای سیاهی دارند. جوهر معنایی بخش عمده‌ای از جوک‌های زرد و سخیف، نتوانستن و تمسخر خویش است. طبیعی است کسی که سرگرمی‌اش همیشه تمسخر خویش است، در بررسی اندیشه‌اش، چه جایگاهی دارد.

همین جوک‌ها می‌توانند معناهای مثبتی مثل توانستن داشته باشند. ولی با بررسی‌های مداوم می‌توانم بگویم‌ که اگر تحقیق علمی دقیقی هم صورت بگیرد نتیجه‌ای جز این نخواهد داشت که محتوای زرد در فضای مجازی ایران، فلسفه سیاهی دارد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایستگاه علی محمد مودب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۷۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولیدکنندگان محتوای مبتذل

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار وحید مجید درباره جزئیات اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ؛ گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی‌های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد؛ کماکان بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده، گفت: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح‌های عملیاتی و پیش دستانه در خصوص اینگونه جرایم که. باعث نگرانی خانواده‌های ولایت مدار ایرانی شده قطعاً در اولویت پلیس فتا است.

رئیس پلیس فتا فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی همایش واقع‌گروی معرفتی در فلسفه اسلامی و چالش‌های پیش‌رو
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • محتوای فرهنگی برای کاروان‌های حج استان سمنان تدوین شود
  • مطهری: فلسفه فوتبال ما تهاجمی است
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • وضع قوانین سختگیرانه گوگل برای محتوای دیپ‌فیک
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولیدکنندگان محتوای مبتذل
  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!